3e trainerclinic van Jan Berendsen

De 3e trainingsbijeenkomst van Jan Berendsen was afgelopen woensdagavond 14 februari. We zijn gestart in de kantine waar Jan ons aan de hand van een aantal filmpjes heeft onderwezen over de verschillende stijlen service-pass (hadden we vorige keer al in de zaal behandeld) als ook over de aanloop en de sprong bij de aanval. Dit hebben we daarna in de zaal voortgezet. Met een aantal enthousiaste meiden op de vloer heeft Jan ze het nodige bijgeleerd over de aanval. Doordat de meiden metertjes om de benen hadden, konden we meekijken hoe hoog ze sprongen. Uitgangspunt was: hoe sneller je aanloop, hoe harder je kunt slaan en als je dit dan kunt meten, geeft je dat een extra stimulans om jezelf te verbeteren.

Alle aanwezige trainers werden weer flink aan het nadenken gezet over hoe je nou eigenlijk de aanval aanbiedt. Het belangrijkste hierbij is, dat je bij het aanleren van een techniek steeds de hele techniek dient aan te bieden, waarbij je het accent op steeds een ander onderdeel legt. Op deze manier ontwikkelen je spelers zich zo snel en zo compleet mogelijk.

Het was weer een geweldig interessante avond waarbij elke trainer opnieuw het nodige heeft bijgeleerd en in zijn eigen trainingen kan gaan toepassen. Dit is ook het unieke van de avonden met Jan: hoewel je een heel andere groep aan het trainen bent (jongste CMV of een dames of heren 1, is toch heel verschillend qua (on)mogelijkheden): voor iedereen zijn er elke avond zaken bij waarover je aan het denken wordt gezet en die je zelf meteen al in je trainingen kunt gebruiken.

We kijken uit naar de vierde en laatste bijeenkomst op 27 februari!