Wedstrijdverslagen dames 5

Wedstrijdverslag Havoc DS 5 – De Pallegarste DS 3. Zaterdag 25 november mochten we voor het eerst dit jaar onze wedstrijd spelen in de Els. Bijzonder voor ons een wedstrijd te spelen op een houten vloer en voldoende ruimte achter het veld. Als wij dus de sprongservice wilden uitproberen, dan kon dat in deze sporthal. Het is er niet van gekomen. In de NeVoBo prognose stond aangegeven dat het een stand van 3-2 zou worden. Echter de trainer/coach was vooraf zeer optimistisch gestemd, met de uitspraak “dit gaat weer lukken dames”. Onze tegenstander kwam met slechts 6 dames, wij met 8 dames waarvan velen het koud hadden in de zaal. Direct bij de aanvang van de wedstrijd hadden onze dames in de gaten dat sommige van de Pallegarste het moeilijk hadden met onze service. Weinig controle en moeilijke set ups waren het gevolg en ook de aanval was minder, met veel ballen tegen de netband. Via deze weg verkregen onze gasten nog een aantal punten en ook was het bij Havoc al vroeg Sinterklaas. Maar toch waren ze in de aanval, hard en tactisch, zeer goed op dreef wij lieten ons niet verstoren..
De 1e set verliep in 25–12, de 2e set in 25–10 en de 3e set in 25–10. In de 4e set was het even geen goede keuze van de coach om een mid speelster op de buiten aanval te zetten. De optie om iedereen evenveel sets te laten spelen is hiermee naar de achtergrond gekomen. Een nadeel van specialisatie kan zijn dat een speelster zich niet happy voelt op die positie. Dus gewisseld met een goed gevolg als afsluiting, het werd 25–16. Weer 5 punten erbij op de ranglijst van de poule en de bitterballen wachten na afloop in De Bouwmeester. Het was na een periode van uitwedstrijden weer onze 1e thuiswedstrijd.

Wedstrijdverslag Havoc DS 5 – Vrivo DS 5.
Zaterdag 2 december, met Sint Nicolaas voor de deur mochten wij gaan spelen tegen Vrivo DS 5. Op de ranglijst in de poule, de op één na onderste met 5 punten. De check die wij hielden gaf aan dat alles mogelijk was voor ons, echter pas altijd op voor de onderschatting van laag geklasseerde. Het is voor ons een wedstrijd geworden waarin wij goed konden oefenen in het serveren. Er was bijzonder weinig weerstand, elke aanval of service was raak en werd er enorm gescoord. Ca. 2 dames van Vrivo konden het bij ons met hun service nog een beetje moeilijk maken, maar er werd direct door Havoc omgeschakeld naar de aanval en die waren uitzonderlijk goed. Ook werd het Havoc team getoetst op de posities in het veld. Compliment dames, wat waren de onderscheppingen goed. Iedereen stond steeds op de juiste plaats. Super gedaan. Verder valt er over deze, weinig spannende wedstrijd, niet veel te zeggen. De setstanden waren: 25–3, 25–9, 25–10 en 25–1. Met een dikke 10 voor onze 2 dames die alleen geserveerd hebben. Die verliepen uitstekend. Opnieuw een bijschrijving van 5 punten en wij blijven Dynamo Tubbergen DS 6 volgen.
Inmiddels 34 punten, met nog 2 wedstrijden te gaan, thuis tegen Markel-Up DS 2 en een directe volger als afsluiting voor de kerst Springendal-Set- Up ’65 DS 6. Dan zit de 1e helft er op. De trainer/coach Havoc DS 5, Dick van Harlingen.