Verslag Heren Recreanten A Seizoen 2016-2017

Lees hier het volledige verslag met prachtige illustraties! Verslag HRA seizoen 2016-2017

Verslag Heren Recreanten A Seizoen 2016-2017
Haaksbergen (de Bouwmeester).
Paparazzi: Stefan Hummelink.

Het zijn niet de jongste spelers binnen HAVOC. Maar ze staan nog behoorlijk hun mannetje als ze het veld in worden gejaagd. Het volleybalveld wordt hier bedoeld.
Even voorstellen:
ERIC GEVELAAR, geb. 16-12-1962 spelverdeler en buitenaanvaller
STEFAN HUMMELINK geb. 1-3-1959 passer/loper en midaanvaller
MARTIN KEIZERS geb. 22-8-1959 spelverdeler en aanvoerder
JAN VAN DE KUIT geb. 23-5-1946 all rounder (zeker aan het net)
ROBBERT POTS geb. 08-10-1969 passer/loper en midaanvaller
BERT JAN VIS geb. 25-9-1966 passer/loper en diagonaal
MARTIN LANKHEET geb. 14-6-1960 passer/loper en midaanvaller
ARJAN LANKHEET geb. 30-09-1966 passer/loper en midaanvaller
JAN-PIETER NIJHOF geb. 23-10-1966 passer/loper en diagonaal

Zoals jullie al kunnen zien dat deze routiniers zeer ruim inzetbaar zijn op alle fronten. Hun vaste trainingspartners op de maandagavonden om 21.00 uur tot 22.30 uur zijn de Heren 3. Ook deze heren zijn hun wilde haren al geruime tijd verloren. Maar kunnen het spelletje volleybal nog niet vergeten.
Met diverse hulpstukken en tape wordt geruime tijd voordat de wedstrijden en/of de trainingen beginnen de boel bij elkaar gebonden. En over het algemeen blijft dan alles ook redelijk op de plek. Getuige de illustraties rondom deze tekst. Ik heb in ieder geval niet gemerkt dat iemand zijn voet of vinger in de hal had achtergelaten.
Helaas hadden, ook dit jaar, de HRA en H3 geen vaste trainer. De heren hebben zichzelf dan maar van de nodige trainingsstof voorzien. Maar natuurlijk heeft een vaste trainer de voorkeur. Ook hebben beide teams elkaar aangevuld tijdens de wedstrijden en hebben ze zichzelf gecoacht.
Het aantal blessures bij de HRA viel dit jaar gelukkig mee. Diverse keren is er een beroep gedaan op HRA om mee te doen bij de wedstrijden van H3. Omdat bij HRA ook niet iedereen altijd aanwezig kon zijn is een wederzijdse aanvulling en ondersteuning vanuit H3 gelukkig ook mogelijk geweest. Zo hebben beide teams toch weer een jaar kunnen volleyballen.
In beide teams is aanvulling van een paar heren zeer wenselijk maar zeker in H3 (misschien brengt het seizoen 2017-2018 daar enige verandering in). De bezetting van het H3 team is te krap. Zeker als er ook nog heren te kampen hebben met blessures of in de ploeg werken en zelfs ook nog ziek kunnen worden (het blijven mensen). Menigeen zou het zelfs als een welkome aanvulling ondervinden, na een training c.q. wedstrijd, om eens lekker gemasseerd te worden. Maar ja daarvoor ontbreken de nodige centen.

Karakter van de HRA:
Ze waren nooit chagrijnig er werd nooit gescholden naar de scheids en/of de tegenstanders, zuurpruimen waren ze al helemaal niet en ze gingen er voor.

Opvallende punten bij HRA:
Goed gemutst
Slim
Vrolijk
Leergierig

Negatieve punten van HRA:
Ze altijd vroegen om een gehaktbal na de wedstrijden, terwijl ze wisten dat er geen gehakballen waren (dus ook geen broodje bal).
Ze tijdens de wedstrijden geen oog hadden voor ander schoon detail.
Er verder geen negatieve punten van HRA zijn te bekennen.

Even iets over de standen. Daarvoor verwijs ik naar de NeVoBo website HAVOC kent nogal wat teams en hierbij staat het HRA team werkelijk helemaal onderaan, het duurt dus even voordat je er bent (neem dus eten en drinken mee voor onderweg).

En natuurlijk ging niet elke wedstrijd van een leien dakje, maar was nooit:
Slaapverwekkend of om te janken of om je te bezatten om de volgende ochtend met een kater te zitten.

En wat gaat het HRA team doen volgend seizoen:
Ze gaan gewoon door. Hoezo tijd om foto’s te gaan kijken of urenlang in bad liggen. Nee, we gaan weer aan de bal in het nieuwe seizoen.
Het hoge springen is er dan misschien iets minder maar als we een bal binnen de drie meter kunnen leggen of raggen dan zullen we dat zeker niet laten. En als de blessures een beetje achterwege blijven kunnen de heren nog jaren mee. En wie weet misschien ……….

Kort samenvattend, het was een mooi en sportief volleybaljaar. Met gelukkig, bij HRA, weinig blessures.

En dit zijn dan de heren, jawel, in full dresscode.
Recht onderaan zit nog Richard de Klein. Hij heeft vanwege een hardnekkige schouderblessure niet meer mee kunnen doen. Maar gelukkig is zijn plaats
goed ingevuld door Arjan Lankheet die tijdens het maken van de teamfoto niet aanwezig kon zijn.