Trainersclinic van Jan Berendsen, trainer/coach Team Eurosped

Binnen Havoc zijn we de laatste tijd druk bezig met scholing en opleiding van onze train(st)ers.
Een aantal trainsters volgt een trainerscursus van de Nevobo en we zijn gestart met het begeleiden van de hulptrainers bij de CMV trainingen.
Jan Berendsen, hoofdtrainer/coach van Team Eurosped, wat uitkomt in de Eredivisie zal een viertal trainingsavonden verzorgen voor al onze train(st)ers en hulptrainers in de Bouwmeester. De eerste clinic heeft plaats gevonden op dinsdag 30 januari van 19.15 – 21.15 uur. De avond was druk bezocht. Bijna alle Havoc trainers waren aanwezig. Iedereen die dinsdag geweest is vond het een bijzonder leerzame avond. Met veel enthousiasme stond Jan voor de groep. Hij stelde veel vragen en stond open voor discussie. Hij liet veel trainers aan het woord en liet iedereen hardop nadenken over bepaalde situaties. De avond verliep snel en levendig en zat boordevol interessante vragen en antwoorden.

Enkele ervaringen van de aanwezigen;
“Informatief en vernieuwend. Hij heeft toch een eigen visie op het geven van trainingen. Bepaalde soorten trainingstof die wij gebruiken worden door Jan als “jammer” beschouwd. Hij is voorstander om zoveel mogelijk oefeningen te gebruiken die ook in een volleybal wedstrijd voorkomen.”

“De bijeenkomst van Jan was met veel enthousiasme en humor een superinteressante en leerzame avond om bij te zijn!”

“Tijdens de bijeenkomst ben ik aan het denken gezet hoe een training wordt gegeven en met welke bedoeling je de oefeningen geeft.”

“Zoveel geleerd dat het bijna leek alsof ik nog niets wist”.

“Ik vond het erg leerzaam en kijk nu op een andere manier naar het geven van een training.”

De volgende clinic is donderdag 8 februari van 19.30 – 21.30 uur en is uitsluitend bestemd voor de trainers en hulptrainers van Havoc. We hopen dat de opkomst weer net zo fantastisch zal zijn als afgelopen dinsdag!

Voor meer informatie over team Eurosped ga je naar Team Eurosped