Drink voldoende en zorg goed voor jezelf met dit warme weer!

De komende dagen verwacht het KNMI hoge temperaturen die lokaal kunnen oplopen tot 30ºC. Wanneer je gaat trainen, zorg er dan voor dat trainers en spelers tussendoor voldoende water drinken en pas ook waar nodig de intensiteit van de training aan.

Tips voor sporten met warm weer

Blijven bewegen is goed, als je in goede conditie bent en geen gezondheidsproblemen hebt. Maar overdrijf het niet en pas het sporten aan met deze warmte. Het weer kan grote invloed hebben in het ontstaan van blessures. Sport met warm weer verstandig! Hieronder een aantal tips voor sporten in warm weer.

  • Drink zowel voor, tijdens als na de training voldoende. Zorg er voor dat je de komende avonden je eigen bidon meeneemt, zodat je genoeg water kan drinken! Train je op gras, dan kun je je fles navullen in de kleedkamer van Haackey. Ben je aan het beachen bij de Stormvogels, dan is er een kraan in de hal rechts bij binnenkomst in het clubgebouw.
  • Smeer je goed in met een hoge factor zonnebrandcrème voordat je gaat sporten.
  • Pas je kleding aan de weersomstandigheden aan. Draag goede warmte- en vochtregulerende kleding. Een oplopende lichaamstemperatuur in combinatie met een hoge luchtvochtigheid zorgt voor achteruitgang van je prestaties en vergroot de kans op kramp, flauwvallen of een zonnesteek.
  • Zoek tijdens pauzes de schaduw op. Drink en koel je lichaam.
  • Luister naar je lichaam. Het kan heel goed zijn dat je bij warme omstandigheden mindere prestaties levert dan normaal, je hartslag stijgt namelijk sneller. Als je je niet lekker voelt,
    stop dan of neem even een pauze.

Meer nieuws van het RIVM over de hitte van deze week.