Wedstrijdverslag | Havoc DS 5 – Devoc DS 6

Vandaag weer fijn thuisspelen in onze eigen Bouwmeester, maar niet op ons vertrouwde veld 1.
Wij mochten onze kunsten vertonen op het middenveld nr. 2.
Aantreden tegen Devoc DS 6, dat had iets extra’s. In Delden ging het tegen hen mis, daar was de wet van Murphy van toepassing. Schoenen vergeten, de achterlijn was fout en de scheidsrechter kwam uit een plaats en wist van niks. Dus vandaag doen wij alles anders en natuurlijk beter. Op deze dag had de trainer slechts de beschikking over 6 speelsters, die qua specialisatie precies pasten in het team. Op de vraag “moeten wij niet lenen”, antwoordde de trainer “nee”. Want als ik leen dan speelt die speelster ook en doe ik jullie, mijn eigen 6, te kort. In de 1e set was het even wennen, sommige speelsters houden zoveel van elkaar in het achterveld dat ze alle 3 voor de bal gaan. Helaas heeft geen van die 3 dan de bal, die dan naar de spelverdeelster zou kunnen gaan. Maar het kwam weer allemaal goed, onder aanvoering van onze 2e aanvoerder. Onze 1e zat geblesseerd voor ons te tellen. Waarvoor alsnog dank.
Devoc DS 6 kon onze eigen dames niet erg inspireren, vandaar de kopjes samengebracht en aangesproken door de trainer en aanvoerder, hierna het ging weer lopen zoals wij ca. 15 wedstrijden gewend waren. De 1e set werd winnend afgesloten met de stand 25 – 13. Top toch? In de volgende sets had het team heel veel onderling plezier en het was maar goed dat wij op het middenveld speelden. Door het aanstekelijk lachen verdwaalde menige servicepas en kon dan ook, door de ruimte, toch teruggehaald worden. De 2e set werd afgesloten met 25 – 11, de 3e met 25 – 13 en in de laatste set, de 4e , was de inspiratie even helemaal zoek maar sloten wij toch af met de stand van 25 – 18.
Winnen met 4–0 geeft weer 5 punten erbij en het doet ook goed aan het totaal aan scores voor en scores tegen (100 – 55). Op naar de volgende wedstrijd tegen Dynamiek DS 3 op zaterdag 1 april (geen grap) in DE BOUWMEESTER om 12.30 uur. Deze wedstrijd wordt op verzoek vroeger op de dag gespeeld.
Op naar de PD wedstrijden op 6 mei, hou vol dames, de kopjes erbij en alles komt goed. Wij gaan onze doelstelling halen dames, “ja toch”?
De trainer/coach Havoc DS 5, Dick van Harlingen.