Knusse sfeer kracht van beachvolleybal in Haaksbergen

HAAKSBERGEN – Binnen vier weken zat het Havoc beachvolleybaltoernooi vol. De animo is met honderd teams groot en deze zaterdag zijn de recreatieteams volop bezig met hun toernooi. De organisatie heeft voor elke deelnemer een jubileumshirt laten bedrukken als herinnering aan de 25e editie. ,,We wilden wat extra’s doen en hier heeft iedereen iets aan”, vertelt Bas de Lange, die samen met Frans de Lange en Frans Knobbe de rol van spreekstalmeester vertolkt.
 

Ze moeten het doen met twee velden voor de deur van grand café Centraal. Een derde veld zou volop benut kunnen worden, maar voor de organisatie is uitbreiding geen optie. ,,Uiteraard kwam dat ter sprake, maar we doen het niet”, verzekert De Lange. ,,De kracht van dit toernooi is toch de knusse sfeer. Vanaf de kant heb je overzicht op allebei de velden en we vinden dat je dat in stand moet houden. Anders kan die sfeer in één keer verdwijnen.”

De namen van de deelnemende teams klinken soms hilarisch. Oald en Stief, De Pareltjes, Doe ons de derde helft maar, Brak en onzuiver; ze doen allemaal mee. Voor de beachcommissie van Havoc is het zaterdag overigens alweer vroeg dag, want de nachtwacht moet worden afgelost. ,,De hele nacht waken hier twee mensen om het terrein te beschermen. Er staan immers allemaal spullen die heel terugmoeten naar de sponsors”, meldt Angelique Smeeman, die met Milou Velthuis de wedstrijdleiding vormt.

Bas de Lange: ,,Het beachvolleybal wordt breed gedragen. Voor de ondernemers is die bedrijvigheid in het dorp ook goed en daarom doen ze iets terug voor het toernooi.”

Bron: Tubantia