Havoc Dames 1 sluit wisselvallig seizoen af

Lees hier het volledige verslag met prachtige illustraties! Havoc Dames 1 sluit wisselvallig seizoen af

Havoc Dames 1 sluit wisselvallig seizoen af

Zo, het seizoen zit er weer op! De tijd vloog weer voorbij. Cliché, maar waar…
Nog hebben we in ons hoofd hoe wij het seizoen begonnen eind september, tegen Isivol DS1 in de Hoeve. We wisten in de huidige samenstelling van de afgelopen jaren nog nooit van ze te winnen (en nee, dit seizoen ook niet ;)), maar leuke wedstrijden zijn het altijd! Eén enkel punt hadden we op de ranglijst, na het eerste competitie weekend, maar daar kwam al gauw verandering in. Met een reeks van maar liefst vier keer 4-0 op een rij tegen Time-Out DS1, Dynamo DS2, D.V.O. DS3 en Dash DS3, werden we al gauw de nummer 2 van de Dames 1ste Klasse C! Ook hadden we direct al vaker 4-0 gewonnen dan het seizoen daarvoor, waar we maar drie keer de volle winst wisten te pakken. Dit heeft waarschijnlijk meer gelegen aan ons niet zo denderende seizoen van 2015-2016, maar dat deed er op dat moment niet toe. Wij zaten voor even in de flow, en dat voelde goed! Het bitterballenlied werd elke week uit volle borst gezongen, en de shotjes vloeiden rijkelijk.

Helaas was het dus ook maar voor even, en keerde het tij lichtelijk. Met een 3-1 winst op Dash DS4 werd weliswaar de wedstrijd gewonnen, maar kon onze clubman Henk geen bitterballen voor ons in het vet leggen. Ook speelden wij een week later voor de beker nog tegen Dynamo Tubbergen DS2 thuis in Sporthal de Bouwmeester. Altijd een mooie sfeer met een goedgevulde tribune in zaal 1! Terwijl augurken met boterhamworst traditioneel weer werden doorgegeven onder het publiek, probeerden wij er met z’n allen een mooie pot van te maken! Aan de stand kan je helaas niet zien hoe goed wij hebben lopen volleyballen. Balen deden we dan ook zeer zeker niet na deze 3-0 nederlaag. We hadden echt laten zien wat we in huis hadden tegen een uiteindelijke nummer 5 uit de promotieklasse en hebben met opgeheven hoofd het veld verlaten!

Tegen Avanti DS1 kwam onze eerste onverwachtse uitglijder. Voor het eerst thuis verloren met 3-1. Na deze wedstrijd hebben we ook de bitterballenpot moeten maken, het was namelijk de eerste keer dat we niet 4-0 hadden gewonnen in onze eigen hal, dus dat betekent dat we onze bitterballen zelf moeten betalen… Duur grapje, dat verliezen ;). Lang hebben we hier echter niet om hoeven treuren, aangezien we een week later met 3-1 wisten te winnen van Cupido DS1! Dit eerste team uit Hengevelde is altijd een ontzettend leuke tegenstander en elke wedstrijd tegen ze is een strijd. Winnen tijdens zo’n pot is altijd mooi! En zeker als je daarna die tweede plek weer wat veiliger hebt gesteld. Niet ontzettend overtuigend, maar de drie wedstrijden daarop werden met 3-1, 4-0 en 3-2 gewonnen.

Voor we het wisten zat de eerste helft van het seizoen erop, en stonden we nog steeds op de tweede plek met maar liefst 42 punten!
Helaas ging de tweede helft van het seizoen een stuk minder glorieus dan de eerste. We begonnen weer tegen Isivol DS1, waarvan we weer niet wisten te winnen en dit keer zelfs 0 punten bij konden schrijven aan ons puntentotaal. Er werden nog net 5 punten gepakt tegen Time-Out DS1, degradatiekandidaat uit onze competentie. Hierna volgden maar liefs drie dramatische wedstrijden op rij. 3-2 werd verloren van Dynamo DS2, daarna werd er een set verloren tegen de nummer een-na-laatst, en vervolgens werd er zelfs 3-1 verloren tegen de nummer 10. Er kon wel worden vastgesteld dat onze positieve flow in de eerste helft van de competitie was omgeslagen naar een negatieve. Gelukkig hadden we na deze wedstrijden drie weken rust en konden we ons gaan focussen op datgene wat mis ging de afgelopen wedstrijden. Volleyballen kunnen we namelijk wel goed genoeg om te promoveren, daar zijn we heilig van overtuigd, maar nu moest mentaal de knop om en moesten we ons plezier wat we tijdens trainingen hebben ook in de wedstrijd laten zien!  Blijkbaar hebben we goed ons best gedaan en hadden we er weer plezier in, wat resulteerde in een dikke 4-0 overwinning tegen Dash DS4, een moeilijke ervaren tegenstander. Wat fijn dat we ook konden wat iedereen altijd zegt tegen ons; zonder zenuwen spelen en met vooral veel plezier en enthousiasme. Toppers! Ook werden er nog 5 punten bijgeschreven tegen KSV DS1.
Helaas kwamen daarna weer drie iets mindere wedstrijden qua stand, maar niet per se in volleybalkwaliteit. Tegen Revoc DS1 moest weliswaar in theorie 4-0 gewonnen worden, maar dat werd 3-2 na een 2-0 achterstand. Misschien niet geweldig, maar wij waren best tevreden dat we het nog wisten om te zetten. Twee moeilijke laatste tegenstanders kwamen er nog aan, Avanti DS1 en Cupido DS1. Helaas hebben we beiden met 3-1 verloren, ondanks dat we tegen de Hengeveldse dames een mooi potje volleybal hebben neergezet.

Na deze laatste wedstrijden stonden we uiteraard geen tweede meer. We waren zelfs gezakt naar een dramatische vijfde plek.
Waar we in de eerste competitiehelft nog 42 punten wisten te halen, hadden we er nu maar 28 behaald. Met een gemiddelde van 3,82 punten per wedstrijd naar een gemiddelde van 2,55… Ernstig.
Wanneer wij precies hetzelfde resultaat zouden hebben geboekt in de tweede helft als in de eerste helft, zouden wij dík de P/D-wedstrijden hebben gehaald. Ons doel van de afgelopen vijf jaar. Flink balen dus dat we onze goede resultaten niet door konden zetten tot na de kerstvakantie.

Dik verdiend heeft Isivol DS1 het kampioenschap behaald. Ook moeten we toegeven dat Cupido DS1 een ontzettend goede tweede helft heeft gedraaid, en daardoor recht heeft op P/D-wedstrijden op 6 mei. Wij wensen ze dan ook beide teams veel succes!

Wij hopen dat we volgend seizoen weer kunnen laten zien wat we écht kunnen en misschien wellicht eeeeeeiiindelijk een keer eerste of tweede kunnen worden, zodat ook wij recht hebben op promotie. Of daar gewoon niet teveel aan denken, ook een goeie tip!! 😉

In ieder geval hopen wij allen dat we weer veel publiek mogen ontvangen in Sporthal de Bouwmeester en gaan wij er weer voor om mooie potten volleybal te laten zien!

Tot volgend seizoen!!

En dat deze dan mogen resulteren in foto’s zoals deze: