2e trainersclinic van Jan Berendsen aan Havoc trainers

Afgelopen donderdagavond 8 februari was de 2e trainingsbijeenkomst van Jan Berendsen van Team Eurosped voor onze train(st)ers en hulptrain(st)ers. De opkomst was wederom groot en de aanwezigen waren weer erg enthousiast over deze leerzame avond.
Jan heeft ons weer het nodige geleerd over het training geven in het algemeen als ook over de serve en service-pass in het bijzonder. Voor trainingen geldt, dat je alle accenten tijdens elke training aan de orde moet laten komen. Daarnaast moet je de meeste energie in je ‘minste’ spelers steken, de beteren pikken het vanzelf wel op en daardoor verhoog je het niveau van je team zo snel mogelijk (terwijl je als trainer gauw geneigd bent meer aandacht te geven aan de meer fanatieke, enthousiaste en vaak betere spelers).
Het feit dat Jan veel gebruik maakte van oefenvoorbeelden was erg fijn. Hierdoor kregen de trainers duidelijke handvatten om in de eigen trainingen de nodige aanwijzingen toe te passen. Jan is zoals gezegd groot voorstander van het in elke training aan de orde laten komen van alle volleybalonderdelen. Dit leverde enkele mooie discussies op over hoe/of dat tijdens mini-trainingen te realiseren is. Dit blijft een grote uitdaging!
Volgende week woensdag 14 februari is de 3e bijeenkomst gepland. We starten dan om 20.00 uur in de kantine van sporthal de Bouwmeester en natuurlijk zijn alle (hulp)trainers weer van harte welkom!