Een prachtig beachvolleybal weekend achter de rug!

Donderdagavond 12 juli Pancratiuskerk klokslag 17.00 uur zijn we met het Beachvolleybal toernooi begonnen! De weergoden waren ons gedurende het weekend welgezind; het was geweldig zonnig weer! Op de markt hing een sfeer van gezelligheid en het was druk op de terrassen van onze sponsoren Grand Cafe, de Kornuiten en Sirtaki.
Bij de dames top is het toernooi gewonnen door de dames van Flamingo’s! Bij de heren zijn het de mannen van het Swahili dream team! Evenals voorgaande jaren, wordt het complete inschrijfgeld van de topteams uitgekeerd in drie prijzen (1e, 2e en 3e).

Vrijdagmiddag 13 juli begon om 12.00 uur het jeugdtoernooi. Er werd door alle teams uiterst fanatiek gespeeld. Er zijn prachtige rally’s gespeeld en de spanning was af en toe om te snijden! Alle teams gingen echt tot het uiterste. Rollen en duiken in het zand, af en toe echt door het stof gaan om toch nog de bal te pakken en vervolgens de rally winnen! Dat zijn toch de mooiste punten die je samen kunt maken. De Beachbabes hebben het jeugdtoernooi gewonnen.

Om 17.00 uur begon het recreatietoernooi. Bij elke wedstrijd kon door een ludieke actie (bedacht door de organisatie) een prachtige prijs worden gewonnen die beschikbaar was gesteld door de Haaksbergse ondernemers. Ook bij dit toernooi stond gezelligheid voorop maar het fanatisme was bij iedereen zeer zeker aanwezig. De winnaars van het vrijdagtoernooi waren De Vochtige Planga’s.

Zaterdag 14 juli sloten we ons 3-daags toernooi af met wederom het recreatie toernooi. Net als vrijdag hebben ook hier weer 32 teams aan mee gedaan. Rond de klok van 15.00 uur zijn we begonnen met de eerste kruisfinales waarna om 16.10 uur gestreden ging worden om de 1e t/m de 4e plek. De winnaars van het zaterdag toernooi waren de 7000 Toeren Toeters.
Na een korte pauze werd er om 16.30 uur gestreden om de beker met de grote oren! De nr 1 van zaterdag speelt tegen de nr 2 van de vrijdag en de nr 2 van zaterdag tegen de nr 1 van vrijdag. Uit deze halve finales werd vervolgens gestreden om de winnaar van het weekend dus het team dat naar huis gaat met niet alleen de eer maar ook de beker met de grote oren! De prijs werd dit jaar door onze nieuwe wethouder Arja ten Thije uitgereikt aan de De Vochtige Planga’s!

Alle uitslagen zijn na te lezen op de website www.beachvolleybalhaaksbergen.nl.

Namens de Beachvolleybal commissie willen wij alle deelnemers bedanken voor jullie inzet en enthousiasme!
Wij hopen dat jullie, net als ons, een top weekend hebben gehad en we zien jullie volgend jaar graag allemaal terug bij de 28e editie van het beachvolleybal in Haaksbergen.

Groeten van Hans, Bas, Brit, Frank, Frans, Angelique, Milou.
Voor alle foto’s van het beach weekend in Haaksbergen ga je naar foto’s beachvolleybal 2018.
De foto’s zijn gemaakt door Nico Asbroek.