Richtlijnen Havoc in Corona tijd tijdens sporten

Tijdens de persconferentie van 23 februari jl. maakten premier Rutte en minister De Jonge enkele versoepelingen bekend, waaronder een versoepeling voor de buitensport. Om perspectief te bieden voor jongeren, is het per woensdag 3 maart voor jongvolwassenen tot 27 jaar onder andere weer toegestaan om in teamverband buiten te trainen. Tot die tijd is dit enkel toegestaan voor jongeren tot 18 jaar. Iedereen vanaf achttien jaar (per 3 maart iedereen vanaf 27 jaar) mag alleen sporten op anderhalve meter afstand en alleen individueel of in teamverband met niet meer dan twee personen. Wedstrijden zijn niet toegestaan, kantines, douches en kleedkamers zijn gesloten. De beperkingen voor de binnensport blijven van kracht. Buiten kan onder voorwaarden wel gesport worden. Er geldt een avondklok tussen 21.00 uur en 04.30 uur.

De 1,5 meter afstandsregel blijft van kracht (voor iedereen vanaf 18 jaar). Tijdens het sporten mag de afstandsregel – waar dat niet mogelijk is – tijdelijk of zo kort mogelijk worden losgelaten. Om elkaar te kunnen blijven ontmoeten, is het belangrijk dat we als vereniging bewust zijn van de gedeelde verantwoordelijkheid die we hebben en dat elkaar hierop mogen aanspreken. Voor alles geldt: gezond verstand gebruiken staat voorop.

Bij Havoc is een Coronateam opgezet dat een aantal protocollen heeft opgesteld en het aanspreekpunt is voor alle leden, ouders en vrijwilligers bestaande uit leden van technische commissie en het bestuur: Sanne Dijkman, Harriet Nijland, Mart Hamoen, Angelique Smeeman en Dennis Ottenschot. De informatie op deze pagina wordt voortdurend bijgewerkt en is gebaseerd op de kennis van vandaag. Indien richtlijnen, regels of beperkingen wijzigen zal, waar dit van toepassing is, dit protocol worden bijgewerkt. Heb je vragen of opmerkingen; spreek hen in de sporthal aan of stuur een mail naar info@vvhavoc.nl.

Sportieve groeten,
het Coronateam